Januari 2020 Start Woningverbetering

In Selwerderwijk- Zuid staan woningen uit begin jaren 50 met prachtige oude elementen zoals schuifdeuren tussen de woonkamer en de keuken en een ingebouwde kast met glas in lood. Nu 50 jaar later en enkele verbouwingen verder, is door Woningbouwvereniging De Huismeesters besloten om onze huizen opnieuw te verbouwen en te verduurzamen. Aannemer van Wijnen gaat dit uitvoeren in samenwerking met andere bedrijven. Een goede zaak, fijn een warm huis en een lagere energierekening, nieuwe hr ++ ramen en spouwmuurisolatie. Deze maatregelen maken dat er minder tocht is en de warmte beter vastgehouden kan worden. Ook zullen hierdoor contactgeluiden van buren en verkeer afnemen. Er komt een nieuwe wand waarin de brievenbus gebouwd wordt met grote cijfers zodat de bezorger geen leesbril meer op hoeft. Met de nieuwe, mooie kleuren op de deuren, kozijnen en het Franse balkon.

Op 17 januari 2020 viel de eerste brief van De
Huismeesters in de bus waarin informatie stond over het projectplan en over het voorstel voor het verbeteren en onderhouden van onze woningen die in het voorjaar zou plaatsvinden.
Op 3 maart 2020 kwam de tweede brief en raakte het project in een stroomversnelling. Covid 19 had gevolgen voor het project en maakte dat het projectplan aangepast moest worden.

Het project gaat om de volgende 180 woningen:
Van Oldenbarneveltlaan 17-75, Adriaan Pauwstraat 2-102,1-101, Almastraat
17-39 en Johan de Witstraat 4-74.

Nu zijn wij ruim een half jaar verder en zijn er al een aantal woningen
opgeleverd.  Er is geen grote voorlichtingsbijeenkomst geweest. Wel kwamen
er voor de bewoners in de modelwoning (individuele) inloopbijeenkomsten,
nieuwsbrieven en is er een spreekuur met een medewerker van De Huismeesters. Omdat wij als (bezorgde) bewoners, toch onze stem willen laten horen, ook namens de andere bewoners, hebben wij besloten om een bewonerscommissie op te richten. Wij vinden dat er een betere en gezondere communicatie ontstaan is met medewerkers van De Huismeesters. Er is door medewerkers van De Huismeesters een projectcommissie opgericht, en daar zijn wij blij mee. Wij hebben als leden van de projectgroep en bewonerscommissie besloten om de beide groepen samen te laten vloeien. 

Onze wens is dat de bewonerscommissie groter gaat worden, omdat wij nu
met drie leden zijn. Sjoerd Otter, Monika Eliens en Gerri Boertien. Wij zijn
een bewonerscommissie voor de bewoners en de woningen waar woningverbetering
plaats vindt. Heeft u vragen, wil u iets vertellen, heeft u informatie nodig,
wilt u in de bewonerscommissie laat het ons weten.  Ons email adres is
bewonerscommissieselwerderwijkzuid@outlook.com.
Ons postadres is Adriaan Pauwstraat 8.

Januari 2021


Vandaag is het alweer 6 januari 2021, de verduurzaming van onze 180 woningen gaat een heel goede kant op.  Van Wijnen en De Huismeesters hebben gerealiseerd dat er vandaag containers zouden komen en om bewoners te verlossen van oude huisraad ; )
Een bewoner uit de Adriaan Pauwstraat wist mij te vertellen dat er vandaag 3 containers zijn gevuld!
De twee foto’s geven een beeld weer van hoe het was. Maar een onvergetelijke aanblik was toch de sfeer, de beelden, de geluiden, de saamhorigheid en de samenwerking. Positieve geluiden van bewoners  die geholpen zijn door vriendelijke medewerkers van van Wijnen en van De Huismeesters. Mijn complimenten, dit allemaal al vanochtend vroeg om 8.15 uur en rond 15.30 liep het naar zijn eind. Bewoners blij, ik blij. Bedankt!