In december heeft de Huurdersraad tijdens de laatste bestuursvergadering van 2022 afscheid genomen van haar interim-voorzitter Jean-Claude Petitiaux. Jean-Claude was de nestor van de Huurdersraad. Hij is ruim tien jaar lid geweest van de raad en met zijn vertrek neemt hij dan ook veel kennis en ervaring met zich mee. 

Jean-Claude heeft zich altijd met grote gedrevenheid en verantwoordelijkheidsgevoel ingezet voor de huurders van De Huismeesters. Daarnaast heeft hij de laatste jaren ook mede de kar getrokken voor een goede samenwerking met de huurdersorganisaties van de andere woningcorporaties in de stad Groningen. Vanuit dit overleg heeft Jean-Claude twee jaar geleden een actie opgezet om de verhuurdersheffing af te schaffen. Hij is hierbij samen met de corporaties en gemeenten opgetrokken naar ‘Den Haag’. Uiteindelijk is die verhuurdersheffing gelukkig ook daadwerkelijk afgeschaft.

We zullen Jean-Claude natuurlijk missen, maar we koesteren ook de fijne samenwerking met hem als collega in de Huurdersraad.